petak, 8. rujna 2017.

Essence - I WANT CANDY new collection. ♥

Pozdrav svima i dobro došli u novi post.


Essence ove godine proslavlja svoj 15. rođendan, mislim da većina vas to zna, povodom toga su izbacili dvije kolekcije, jednu o kojoj danas pišem i drugu o kojoj ću pisati kroz narednih par dana.

Moram se osvrnuti i reći par riječi o brendu Essence. Znate i sami da je to jedan od najjeftinijih drogerijskih brendova, ono po  čemu se izdvajaju, pored cijene su preslatka pakiranja svaki put , ali i kvalitet proizvoda.

Dobila sam priliku isprobati par proizvoda iz nove kolekcije koja će doći u naše  CM drogerije  tokom ovoga mjeseca. Ja ću vam unaprijed evo reći na koje to proizvode da posebno obratite pažnju.
Zanimljiva stvar kod rođendanske kolekcije jeste što apsolutno svi proizvodi imaju miris po Chupa Chups žvakaćim gumama, preslatka pakiranja kao i uvijek , zanimljivi proizvodi, za sve detalje pročitajte post do kraja.


Prvo imamo dvije stvari za nokte.
Jedna od njih je ovaj prekrasni piling za nokte , dakle prvo me oduševilo pakiranje, a zatim i učinak koji daje noktima.


Ja sam prethodni mjesec radila tipse i gel na noktima, naravno, nakon skidanja nokti su mi dosta oslabili i tražila sam bilo šta za njegu. Ovo je odličan proizvod!
Prvo, ostavlja savršen miris chupa chups lizalice na noktima, drugo baš nekako lijepo njeguje nokte, kao da skida mrtve čestice sa njih, ne mogu vam opisati koliko dobro radi posao i kako meni oporavlja nokte.
Radi se o gelu sa nekim sitnim česticama, nanosite ga na nokte, ostavite 20-30 sekundi, operete ruke normalno, namažete kremom i nanesete lak, po volji, ali ja tako radim i zaista mi se nokti oporavljaju.

Cijena ovog fenomenalnog proizvoda iznosit će 4,25 KM.


Tu su i ove preslatke naljepnice za nokte koje ja generalno ne koristim, ali znam da su dosta popularne među mlađim generacijama, pa evo obratite pažnju, ove su preslatke, a cijena će iznositi 2,75 KM.


Sljedeća stvar je ova quatro paletica koja sadrži zaista prekrasne boje, miris i dalje savršen, dizajn presladak, doslovno bi sve bilo savršeno da su ove boje malo više pigmentirane.
Pigmentacija je jako loša, jedino ova najtamnija boja ima nekako prihvatiljivu pigmentaciju, ostale skroz slabo, a da radi jedne boje kupujete cijelu paleticu, nema smisla, tako da ovo ne bih preporučila osobama koje se ozbiljnije šminkaju, za početnice je nekako i u redu, ali za neko ozbiljnije šminkanje, nikako.


Cijena : 6,35 KM.



Stvar koja me apsolutno oduševila u ovoj kolekciji je prekrasno rumenilo u perlicama.
Inače nisam neki ljubitelj rumenila, skroz rijetko ih koristim, pogotovo ovih u perlama, nekako im nikad nisam ni dala priliku, ali ljudi ovo je prekrasno.
Boja je divna, na obrazima ostavlja neku lijepu, prirodnu boju, te daje suptilan sjaj. Lijepo se nanosi, blenda, postojano je , ako tražite neko dobro rumenilo, obratite pažnju na ovo, iz čitave kolekcije me ovo rumenilo možda najviše i oduševilo.

Cijena će biti 7,35 KM.



I posljednja, ali ne i manje bitna stvar je ovaj predivni kist za rumenilo.
Njega sam koristila uz prethodno spomenuto rumenilo i super je, lijepo nanosi rumenilo, ravnomjerno, dlačice nisu opadale tokom pranja, a ni tokom nanošenja , smatram da je to najbitnije za jedan kist tako da evo. Definitivno se može koristiti i za nanošenje bronzera, ne mora biti nužno za rumenilo.


Cijena će biti 5,85 KM.

Toliko za danas!
U narednih par dana ću pisati i o drugoj rođendanskoj kolekciji, jedva čekam da vidite o čemu se radi.
Nadam se da vam se svidjelo.
Kakva su vaša iskustva sa Essence kozmetikom? Šta bi od ovih proizvoda voljeli probati?
Ostavite mi u komentarima, veselim se čitanju.

Ljubim vas ♥

Broj komentara: 27:

  1. Odlična recenzija,Essence uvijek ima preslatka pakiranja a i kvaliteta proizvoda za cijenu je fantastična.
    Ovo rumenilo u perlicama je preslatko!

    Bella Place.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oduševljena sam. Mnogo mi se dopada ta njihova nova kolekcija i predivna je. Neki proizvodi su se već pojavili kod nas u CM-u. Nisam ništa probala, ali nadam se da uskoro kupujem nešto iz ove nove kolekcije ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši
  3. Rumenilo gotovo nikada da ni ne koristim, ali svakako dobro dođe i da se isproba nešto novo. Četkica izgleda fenomenalno, kao i ostatak kolekcije. Odličan post Iva, radujem se novom!☺
    http://miacosa.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  4. Super proizvode si dobila, nisam znala da postoji piling za nokte, cini se skroz zanimljivo, cetkica je predivna. Odlican post ❤️

    Blog: MagdalenaŠ.

    Youtube: MagdalenaŠ.

    OdgovoriIzbriši
  5. Love the packaging, will look good in the makeup room, though I don't have any..

    OdgovoriIzbriši
  6. Products are really cute ! :) Great post and photos dear! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikada nisam koristila nešto za njegu noktiju ali u zadnje vrijeme mi se baš mnogo listaju čim počnu rasti tako da bih voljela probati ovaj piling.
    Također, i ovi ostali proizvodi mi se čine mnogo zanimljivi i jedva čekam da stignu u CM :)
    Super post Iva! <3

    www.livinglikev.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Rumenilo i četkica su me oduševili :-D mnooogo mi se sviđaju:)

    Novi post! | Instagram

    OdgovoriIzbriši
  9. Thank you for your comment on my blog :-) I following you now.
    Have a nice day.
    SimonetaBlog

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlična recenzija, ova nova kolekcija izgleda zanimljivo. 😘

    http://ccaammblog.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  11. Oh sweet products!
    Great post dear :)
    HAVE A NICE DAY!

    XOXO

    OdgovoriIzbriši