ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Foundation Routine 2016. + Avon Matt BB kreme!

Pozdrav svima i dobro došli u novi post.

Nisam dugo pisala ništa ovdje, zbog previše obaveza, završila sam srednju školu , ide ljeto i mislim da se sada mogu potpuno posvetiti ovome.
Inače, za sva pitanja koja ste postavljali oko mature, ispita, maturalne zabave, fakulteta i slično, odgovorit ću kada mi prođe sve to, kada vam budem mogla nešto više reći iz vlastitoga iskustva.


  Za danas sam odlučila pisati post po imenu " Foundation routine " , ne znam uopće kako da to nazovem na hrvatskom jeziku, uglavnom, radi se o tome da ću vam pokazati proizvode koje inače koristim za lice kada se šminkam.

Pudere, korektore, stvari za konturu koje koristim i slično, dosta me pitate o tome, pa da ne pišem posebno za sve, ovdje možete vidjeti dobar dio toga.


Prvo, na samom početku želim pokazati Avonove mat BB kreme koje sam dobila na recenziranje još prije mjesec dana, testirala sam ih, koristila , mogu ih apsolutno uklopiti ovdje i reći nešto više.

Prvo što je jako bitno reći, kao što i sam proizvod kaže, radi se o BB kremi sa mat završnicom, dakle osobe sa suhom kožom možda i neće biti zadovoljne, ali u katalogu koliko znam , imaju i one bez mat završnice pa možete pogledati.

Cijena ovih kremica varira iz kataloga u katalog, negdje oko 9-10 KM je u principu i mislim da zaista vrijedi taj novac.












 Moram napomenuti da BB krema dolazi u dvije nijanse koje sam se potrudila realno prikazati na fotografijama.
Radi se o nijansama Light i Medium.
Inače, ova Light mi na kameri  izgleda i svjetlije nego što zapravo jeste, nije dovoljno svjetla i sigurno neće svima odgovarati.
Meni odgovara, ja uvijek koristim neke srednje nijanse i za moj ten je idealna, tako da sam ju mogla koristiti.

S druge strane, ova nijansa Medium je jako, jaako tamna , čekam ljeto da ju koristim, iako nisam sigurna da će mi i tada biti dobra, jer je baš jako, jako tamna, ne znam kome uopće može odgovarati, ali dobro, vidjet ćemo, uvijek se može kombinirati sa nekim svjetlijim nijansama BB krema, pudera i slično.






 Ovu light nijansu sam koristila neko vrijeme, prvo sam ju dala mami na korištenje i moram reći da je ona oduševljena, ne odvaja se od ove kremice jer nije neki fan pudera, a ovo joj je baš lagano, pokriva koliko ona želi i zaista je oduševljena.

Što se mene tiče, zadovoljna sam.

Poznata je stvar da sam ja uvijek za pudere, da volim punu pokrivnu moć na licu i jednostavno se nisam susrela sa BB kremom koja bi mi pružila upravo to što tražim, međutim, ova mi se od svih koje sam probala, najviše sviđa.


Prvo i osnovno sviđa mi se ovaj mat efekat koji daje kremica, ne matira se brzo, tako da ju slobodno možete lijepo blendati , ujednačiti lijepo na licu, bez da ostanu one linije.
Dalje što mi se svidjelo, što me iznenadilo jeste da na licu baš traje.
Ja sam ju nosila u školu, našminkam se kad krenem, ujutro prije 7 idem i zaista mi stoji na licu cijeli dan, očekivala sam baš da ću se prošarati, jer sam čitala na internetu kod neke cure da joj se to dogodilo, međutim , ništa.
Isto sam čitala da je kod nekih cura izazvala prištiće, meni se ni to nije dogodilo, naprotiv, lagana mi je na licu, lijepo mi pokrije što je potrebno i zaista sam zadovoljna, mislim da će za toplije dane biti još i bolja od nekih pudera!



 Pored BB kreme, koristila sam i ovaj Loreal True Match tekući puder koji mi je dobar.
Lijepo se blenda, ima dosta tekuću teksturu, na prvu sam mislila da je više gust, ali nije, najbolja stvar je što se savršeno blenda!
Nisam imala puder koji se bolje blenda zaista, lijepo mi i pokriva, mana je što se na mome licu, već nakon 5,6 sati prošara što mi se nije događalo evo konkretno sa tom BB kremom ili sa Catrice puderima koje jako volim.


Sve u svemu, možda sam očekivala mrvicu više od njega, obzirom na to da je uzvikan sa svih strana kao jedan od boljih pudera, nisam se oduševila, ali nije ni loš puder, pogotovo recimo za večernje varijante, jer ima potpunu pokrivnu moć kada se nadogradi i super izgleda.




Napokon sam nabavila i Aurin korektor koji sam toliko htjela i naravno, oduševio me.
Kako sam ga kupila, apsolutno je dio moje Foundation rutine, pa se i nalazi ovdje.
Koristim ga ispod očiju i zapravo na sve dijelove lica koje želim posvjetliti.


Zaista se lijepo ponaša na licu, blendam ga beauty blenderom, lijepo pokriva, lijepo posvjetli što je potrebno, ne nakuplja mi se u one linijice i evo već žalim što si nisam kupila par komada u zalihe.

Inače, moj je u nijansi 301 Vanilla ako nekoga zanima i cijena mu je bila 35 kn u Kozmu .






Nakon korektora , pudera, radim si konturu lica.

To je dio bez kojega aposlutno ne mogu, bez kontura, bez da ugrijem malo lice, ne izgleda mi to lijepo, zapravo izgleda nezavršeno , površno, tako da su mi konture sastavni dio apsolutno svakako makeup-a.

U posljednje vrijeme prvo što stavim jeste ova Beauty UK paleta za konturu, koja se sastoji od 3 nijanse.

Inače, kupljena je u Kozmu i koštala je oko 50,00 kn.










Nijanse su divne i mislim da mogu svima odgovarati.
Meni se najviše sviđa ova hladna, kontur nijansa, skroz lijevo, srednja je bronz nijansa, i posljednja highliter kao nijansa.
Općenito, za tu cijenu koja jeste, oduševljena sam paletom!

Tako se lijepo blenda, možete dobiti onako neki lihgt efekat, a opet i neki intenzivniji ukoliko se nadogradi.
U pitanju je kremasta kontura, tako da moram reći da dosta dugo i traje na licu.

Sve u svemu ,zadovoljna sam i apsolutno je dio Foundation rutine koju trenutno koristim.


Sljedeće je Catrice Prime and Fine duo za konturu.
U ovome dobijete ovaj highliter i kontur nijansu.
Ja sam ovo kupila u Mulleru, ali evo vidim, sada ima i u cm-u , pa vjerujem i dm-u.

Ovo sam morala kupiti prvenstveno jer me oduševila ova hladna nijansa za konture.
Ima tako neki lijepi hladni, onako sivi podton da sam morala probati i naravno, oduševila se.
Prva stvar za koju moram upozoriti jeste da je upravo ta nijansa jaako, jako pigmentirana i obavezno pri nanošenju malo otresite kistić prije nego stavite direktno na lice.
Dalje, lijepo se blenda, tako lijepo da na licu divno, prirodno izgleda, baš nešto što mi je bilo potrebno.
Nedostatak, jedini po meni je to što se trusi, poprilično mi se trusi , a naravno time se nažalost gubi dosta proizvoda, ali eto, od mene svakako sve preporuke , isplati se i dosta je korisno zaista.

Ovaj highliter mi se također sviđa, on nije baš posebno pigmentiran, ali za dnevne varijante je super, ili za večernje preko nekoga iluminatora super izgleda!

Na kraju, mislim da nema potrebe uopće govoriti da sve to završim Rimmel Stay Matte kamenim puderom.
Koristim ga godinama, obožavam ga, smorila sam sve sa pričom o njemu, ali jednostavno mu nisam nikako našla prikladnu zamjenu i iskreno se nadam da su šale priče o tome kako se Rimmel povlači sa naših tržišta?
Ako znate nešto o tome , napišite da se naoružam zalihama na vrijeme!







Toliko od ove rutine.
Ako vas zanima i rutina što se tiče šminkanja očiju, napišite mi u komentare pa ću napraviti uskoro.
Pozdrav.




E-mail for business : iva.t.yahoo.com@gmail.com           



Broj komentara: 6:

  1. Catrice duo kontur set me zainteresovao prije par sedmica u cm-u i svakako cu ga opet potraziti radi kupovine!

    OdgovoriIzbriši
  2. Beuaty UK kontur paleta je super i ja ju koristim i bas sam zadovoljna inace je super post :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan post draga, obožavam kad nam se raspišeš ovako :) <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanima me cena Catrice paletice i ako znaš ima li u Srbiji?
    Poz iz Novog Sada :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Rimelov kameni puder je meni takodjer savrsen!
    http://beautyempire789.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  6. i ja takoder imam aura korektor i beauty uk paletu za konture. prezadovoljna sam s tim proizvodima i djelimo isto misljenje

    OdgovoriIzbriši